Saimaalla varsinkin sesonkikautena seutu täyttyy kaikenlaisista aktiviteeteista. Kaikkia ei suinkaan huvita maata laiturin nokassa koko kesää, vaan moni kaipaa urheilua ja aktiivista toimintaa. Saimaan seutu tarjoaa tähän loistavat puitteet.

Saimaalla pääsee kokemaan rannat ja puhtaan järviveden, mutta sen lisäksi tarjolla on monenlaista tekemistä. Kesällä aikaa voi viettää rannalla esimerkiksi rantapalloa pelaten ja ottamalla rennosti. Myös seikkailun haluisille riittää toimintaa. Kalamiehille järvi voi tarjota suuriakin saaliita. Luontomatkailijoille Saimaa voi tarjota paljon erilaisia reittejä kuljettavaksi. Myös pyörällä pääsee ihailemaan saaristomaisemia. Tarjolla on runsaasti myös mukavia pysähtymispaikkoja ja kahviloita.

Maastopyörällä liikkeelle

Syksyn tullen voi olla houkuttavaa lähteä liikkeelle pyörällä Saimaan alueella. Pyöräily on nykyään suosittu harrastus, ja vaikka et omistaisikaan omaa pyörää, voi Saimaalla vuokrata pyörän käyttöönsä. Jokaisella on mahdollisuus päästä seikkailemaan Saimaalla.

Kannattaa valita pyöränsä huolella, sillä mitä parempi pyörä, sitä mukavampi ja sujuvampi retkestä tulee. Parhaassa tapauksessa ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivan pyörän. Monet haluavat lähteä täysin omatoimimatkalle: tarvitset vain kartan tai voit käyttää esimerkiksi valmiiksi ladattua reittisovellusta, jossa voit jopa suunnitella reittisi itse.

Saimaalla on mahdollista lähteä myös ohjatulle maastopyöräsafarille. Matkalla on kokoajan mukana ammattitaitoinen ohjaaja, joka opastaa esimerkiksi maastopyörän käytössä. Joka tapauksessa aikaisempaa kokemusta maastopyöräilystä ei tarvita, vaan myös aloittelija voi lähteä matkaan. Myös reittejä on monenlaisia, ja niistä voi valita itselleen sopivan haastavan

Kelluen rentoutumaan

Urheilun vastapainoksi voi olla aika kokeilla jotakin rentouttavaa. Kellunta on aktiviteetti, joka sopii kaikille, ja sitä pääsee harrastamaan ympäri vuoden. Edes uimataitoa ei välttämättä tarvita, sillä lämmin kuivapuku pitää sinua pinnalla. Varsinkin talvipakkasella kellunta saattaa olla aikamoinen kokemus. Kuivapuku on lämmin mutta samaan aikaan tunnet jäätävän veden kylmyyden.

Kelluntaa voi päästä kokeilemaan virtauksen kanssa tai ilman. Saimaalla voit päästä kellumaan esimerkiksi Vuoksen virtaan tai sitten voit kokeilla kelluntaa tyynessä vedessä. Joka tapauksessa tämän aktiviteetin pitäisi olla todella rentouttava. Sitä voi kokeilla vaikka rankemman maastopyöräilyn tai patikoinnin jälkeen. Voisiko olla parempaa tapaa päättää aktiiviloma!