Aktiivinen elämä on toki mahdollista ilman, että liikkuu ulkona. Monet ihmiset harrastavat liikuntaa sisätiloissa, kuntosalilla tai omassa kodissaan. Ulkona liikkuminen tuo kuitenkin mukanaan monenlaisia terveysetuja aktiivisuuden lisäksi. Ulos voi lähteä nauttimaan raikkaasta ilmasta ja maisemista, mutta samalla keho saa kuitenkin liikuntaa ja kaipaamansa aktiivisuutta työn ja arjen vastapainoksi. Ulkoilma ei tietenkään yksinään takaa liikuntaa mutta jos liikkeelle lähdetään vaikka jalkaisin tai pyörällä, muutaman tunninkin ulkoilusta tulee roppakaupalla liikettä.

Suomen luontoon on helppo hakeutua erilaisten aktiviteettien pariin. Ulkoiluun ja ulkoilmaelämään liitetään jo sinänsä aktiivisuuden ajatus. Suomalaisten mökit sijaitsevat usein järvien rannoilla ja mökillä ollaan usein paljon ulkona. Monesti ollaan aktiivisesti touhuamassa jotakin ja esimerkiksi mökillä ei välttämättä tarvitse erikseen harrastaa liikuntaa. Ulos hakeudutaan kuitenkin myös nimenomaan liikkumaan.

On tehty jopa tutkimuksia siitä, että ulkona oleminen kasvattaa ihmisen aktiivisuutta. Me suomalaiset emme varmasti ole pahimpia sohvaperunoita, sillä ulkoilemme ympäri vuoden, joskus säällä kuin säällä. Liikkua on mahdollista myös vain sisätiloissa ohjatuissa ja kontroilloiduissa oloissa esimerkiksi kuntosalilla. Jos kuitenkin päätetään viettää aikaa ulkoillen vähenee esimerkiksi tv:n edessä vietetty aika väistämättä ja ulkoilu laittaa meidät aivan varmasti liikkeelle.

Ulos luontoon

Vesi on suomalaisille tärkeä elementti. Ulkoilma aktiviteetit sijoittuvat veden äärelle niin rannikolla kuin sisämaassa. Rannikolla meri houkuttaa liikkujia ja sisämaassa järvien rannoille on keskittynyt monenlaisia aktiviteettejä vesiliikunnasta patikointiin ja pyöräilyyn.

Suomalaiset järvimaisemat ovat puhtainta luontoa parhaimmillaan ja raikkaassa ilmassa oleminen ja puhtaaseen veteen pulahtaminen laskee aivan varmasti stressitasoja kaupungin kiireisen elämän keskellä. Ulkona oleminen ja veden ääreen pääseminen on yksi syy, miksi mökkeily on edelleen niin suosittua esimerkiksi kaupunkilaisten keskuudessa.

Kaikki eivät välttämättä ole ulkoilmaihmisiä, mutta luonnossa liikkumisen terveysvaikutuksista aletaan olemaan yhä paremmin tietoisia. Suomi on iso maa populaation nähden ja esimerkiksi järviä on Suomessa runsain mitoin. Ulkoilun järjestäminen ei siis ole vaikeaa, eikä kaupungistakaan tarvitse matkata tuntikaupalla ulos päästäkseen. Siinä mielessä olemme onnekasta kansaa, joten ei kannata hukata mahdollisuutta kokea Suomen luonto koko komeudessaan. Suomi lienee kaikista tunnetuin nimenomaan järviensä ansiosta, joiden ääreen myös suuntaavat myös tuhannet turistit vuosittain.