Suomessa on paljon koettavaa ja nähtävää kaikkina vuodenaikoina. Ulkoilijoille ja luontoharrastajille riittää elämyksiä monimuotoisen ja upean luonnon keskellä ympäri Suomen. Matkailija pääsee tutustumaan tuhansiin metsiin ja laajaan järvien sekä jokien verkostoon. Vaihtoehtoja on monia: luontoon voi lähteä niin jalan kuin pyörällä tai vesiteitse. Samalla kun matkataan suomalaisten järvien ja metsien tuntumassa, on mahdollista tutustua myös laajaan kulttuuritarjontaan ja historiallisiin rakennuksiin ja monumentteihin, unohtamatta lukuisia museoita, gallerioita ja näyttelytarjontaa.

Matkailu Suomessa voi siis olla varsin monipuolista. Vaikka kesä onkin paras sesonkiaika, löytyy tekemistä ympäri vuoden. Matkailu voi olla oikea elämys esimerkiksi juuri talvella. Luonto ja elämysmatkailu Suomessa vetää puoleensa ihmisiä ympäri maailman.

Suomi matkailukohteena

Suomi on ollut viime vuosien aikana suosittu matkakohde. Lähes 200 000 järveä, koskematonta luontoa silmänkantamattomiin, 35 kansallispuistoa ja 9 retkeilyaluetta ja saaristojen sekä vesistöjen verkostot ovat vertaansa vaille. Suomen monimuotoinen luonto kutsuu niin patikoijia, pyöräilijöitä, melojia, lintuharrastajia, kalastajia, ratsastajia, metsästäjiä sekä vesiaktiviteeteista kiinnostuneita. Suomessa liikutaan jokamiehen oikeuksin, mikä ei aina ole itsestäänselvyys maailmalla.

Nykyään on tarjolla paljon erilaisia luonto- ja elämysmatkailuun erikoistuneita palveluntarjoajia. Matkaan on mahdollista lähteä omine nokkineen tai kokeneiden oppaiden kanssa. Etenkin vesistöjen läheisyyteen ja suomalaisten järvien tuntumaan on kertynyt paljon erilaisia matkailualan yrityksiä, jotka tarjoavat matkailijoille monenlaisia aktiviteetteja.

Liikkeelle oppaan kanssa

Omatoimimatkailu on oiva tapa tutustua Suomen luontoon. Joskus voi kuitenkin olla antoisampaa lähteä liikkeelle oppaan kanssa. Moni myös saattaa haluta hieman parantaa omaa Suomi-tietoutta ja kokeneen oppaan kanssa voi oppia monia itselle uusia asioita. Oppaat eivät ole siis vain turisteille, vaan moni suomalainenkin haluaa lähteä liikkeelle oikean matkanjärjestäjän kanssa.

Opastetut retket, luontosafarit ja saaristoseikkailut houkuttelevat matkailijoita yhä enemmän. Pidempiä reissuja on helpointa tehdä kokeneen matkanjärjestäjän turvin ja näin matkasta voidaan saada myös eniten irti. Retkien lisäksi samalla voidaan hoitaa myös erilaisia majoitus- ja ruokailupaketteja, joten parhaassa tapauksessa elämyksestä saa hyvin kokonaisvaltaisen, eikä yksityiskohdista tarvitse itse huolehtia.

Suomessa riittää nähtävää koettavaa niin vasta-alkajalle kuin vähän kokeneemmallekin matkaajalle!