Suomen pinta-alasta jopa 10 prosenttia on vettä. Maassa on lähes 200 000 tuhatta järveä, joten tarjolla on paljon erilaisia vesiaktiviteetteja. Monet tykkäävät asua rannikolla, mutta myös sisämaan kattavat vesistöt ja saaristot houkuttelevat matkaajia. Vesistöt houkuttelevat nauttimaan kesästä, sekä veneilemään, purjehtimaan ja risteilemään. Vesillä liikkuminen on mitä oivallisin tapa tutustua omaan kotimaahansa niin rannikolla kuin sisämaassa.

Moni suomalainen haluaa lomallaan lähteä ulkomaille erilaisten kokemusten perässä. Kuitenkin myös kotimaanmatkailu on lisääntynyt, sillä Suomessa riittää paljon nähtävää. Monikaan ei välttämättä ole nähnyt kotimaan kattavaa luontoa ja matkailutarjontaa. Aina ei kuitenkaan kannata lähteä merta edemmäs kalaan, vaan seuraava elämys saattaa olla lähempänä kuin arvaakaan.

Tekemistä riittää myös pääkaupunkiseudun tuntumassa. Aina ei tarvitse lähteä kovinkaan kauaksi kaupungista päästääkseen luonnon ääreen. Esimerkiksi Nuuksio tarjoaa loistavat puitteet luonnossa liikkumiseen ja paikalle pääsee Helsingistä puolessa tunnissa.

Nuuksion luontoon

Nuuksio kutsuu niin patikoijia kuin melojia. Melonta erämaajärvellä on loistava aktiviteetti luonnossa ja samalla saadaan myös liikuntaa raikkaassa ulkoilmassa. Nuuksioon pääsee laadukkaille opastetuille melontaretkille. Liikkeelle lähdetään yleensä niin sanotuilla intiaanikanooteilla, jotka ovat avokanootteja. Vesille pääsee monen luonnon kauniille järvelle, ja joissakin tapauksissa kanootit kannetaan lyhyiden kannaksien läpi järvien välissä. Melonnassa aistit pääsevät avautumaan järvimaisemille samalla, kun mieli lepää ja keho saa lempeää liikuntaa.

Melontaretki voi olla hyvin kokonaisvaltainen kokemus. Melonnan ohessa syödään eväitä ja päästään pulahtamaan raikkaaseen järviveteen. Päästäksesi melontaretkelle sinun ei tarvitse olla kokenut meloja. Järvellä melonta on leppoisaa puuhaa ja ammattilaiset opastavat sinut melonnan saloihin. Alussa käydään läpi turvallisuusasioita sekä avokanoottimelonnan perusteita.

Ekologinen matkustustapa

Melonta on yksi parhaimmista tavoista päästä nauttimaan Suomen ainutlaatuisesta luonnosta ja maisemista. Luonnossa on mahdollista matkata laajoja vesiväyliä- ja reittejä pitkin. Kyseessä on myös hyvin ekologinen tapa matkustaa. Rauhallinen matkanteko kanootilla ei esimerkiksi säikytä eläimiä tai saastuta luontoa. Samalla, kun pääset nauttimaan upeista järvimaisemista, pääset näkemään myös monia eri eläinlajeja niiden luonnontilassa. Monet suomalaiset ja muut matkaajat ovat päässeet kohtamaan myös kuuluisan uhanalaisen Saimaan norpan, jonka maine on vertaansa vailla.