Suomessa on yhteensä lähes 200000 järveä. Järvi-Suomessa pääsee ihailemaan upeita järvimaisemia, jotka jatkuvat silmän kantamattomiin. Suurimmat ja suosituimmat järvet ovat keskittyneet nimenomaan keskiseen Suomeen. Tätä aluetta kutsutaan usein englanniksi sanalla ”lakeland”, järvimaa.

Mikäli etsit Suomen parhaita järvimaisemia, kannattaa suunnata Keski-Suomeen. Saimaa ja Päijänne lienevät kaikkein tunnetuimmat Suomen järvistä. Ne ovat myös kaksi suurinta. Saimaa on Suomen suurin järvi ja jopa neljänneksi suurin luonnonveden alue koko Euroopassa. Näiden järvien rannoilla on monen suomalaisen kesämökki ja lisäksi alueella vierailee paljon turisteja ympäri vuoden erilaisten aktiviteettien parissa.

Järvi-Suomen alueella pääsee nauttimaan kauniista luonnosta, erilaisista aktiviteeteista veden äärellä tai halutessaan myös absoluuttisesta hiljaisuudesta.

Järvi-Suomi

Järvi-Suomessa vesi kattaa noin 25 prosenttia pinta-alasta. Muuten alueella on lähinnä metsiä, eikä se ole kovin tiheään asuttu. Alueella on tarjontaa kuitenkin myös kulttuurin rakastajalle: Järvi-Suomesta löytyy monta paikkakuntaa, jotka ovat vierailemisen arvoisia. Lappeenranta, Imatra, Jyväskylä, Mikkeli, Joensuu ja Savonlinna ovat muiden muassa suosittuja kesäkohteita Suomen kauneimpien järvimaisemien lähellä.

Ennen vanhaan järvet toimivat tärkeinä kuljetusväylinä, joten niillä on ollut erityinen arvo kautta Suomen historian. Vesi on muutenkin tärkeä elementti suomalaisille. Järvien rannoille ei ole rakennettu vain koteja, vaan niiltä löytyy myös miljoonia saunoja ja loma-asuntoja.

Suomen suosituin järvi

Moni suomalainen pitää Saimaata yhtenä Suomen kauneimpana järvenä. Jos katsotaan kaikista suosituimpia järvimaisemia Suomessa, nousee Saimaa aivan varmasti esille ensimmäisenä. Saimaata hehkutetaan myös ulkomailla, ja sitä on sanottu jopa yhdeksi maailman kauneimmaksi järveksi. Monessakaan paikassa ei pääse ihailemaan Saimaan veroista tuhansien luotojen ja saarien sekä vesialueiden verkostoa.

Myös muualta Suomesta löytyy vaikuttavia järviä. Esimerkiksi Suomen pohjoisessa sijaitseva Inari on todella vaikuttava järvi. Pohjoisen puhdas ja kirkas vesi tekevät moneen vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen. Järvi-Suomen lisäksi ei saa unohtaa pohjoisen karuja maisemia monine järvineen.

Lisäksi Punkaharju ja Etelä-Konnevesi on mainittu suomalaisten lempijärvien joukossa.

Suomesta löytyy niin isoja kuin pieniä järviä, joiden pariin Suomalaiset kerääntyvät viettämään kesälomaa ja muuta vapaa-aikaa. Keski-Suomi on ehdottomasti järvien kulta-aluetta mutta myös muualta Suomesta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa.