Syksy parasta aikaa harrastaa Saimaalla

Vaikka kesä alkaa olla lopuillaan, voi alkava syksy olla mitä parhainta aikaa harrastaa suomalaisten järvien tuntumassa. Järvillä on aina ollut erityinen merkitys suomalaisille. Lisäksi suuret järvialueet, kuten Saimaa keräävät runsain mitoin niin suomalaisia kuin ulkomaisia turisteja ympäri vuoden.

Alkava syksy käynnistää uuden kauden esimerkiksi juuri Saimaan seudulla. Järvimaisemat tarjoavat monenlaisia aktiviteetteja moneen eri makuun. Saimaa on kutsunut ihmisiä melontaretkille ja syksy on melonnan harrastamiseen oivallista aikaa. Kun kesän helteet ovat jääneet taakseen rauhoittuu myös Saimaa hiukan. Monet suuntaavat Saimaalle haukkamaan palan parasta luonnon antia. Maisemia pääsee parhaiten ihastelemaan juuri melonnan kautta.

Alueella on paljon erilaisia aktiviteetteja. Saimaa tarjoaa jotakin niin aktiivilomailijalle kuin vain maisemien ihastelijalle. Parempaa paikkaa ei voisi löytää suomalaisen luonnon ihasteluun. Melonta on ollut suosittu harrastus viime vuosina ja Saimaalle pääsee melomaan tunneiksi tai jopa päiviksi ja viikoiksi.

Pois kiireestä

Kanootilla pääsee luonnon helmaan helposti ja vaivattomasti. Samalla, kun saat raikasta ilmaa, pääset myös veden ääreen ja ihastelemaan kauneimpia luontomaisemia, mitä Suomesta löytyy. Saimaan seudulla on useita yrityksiä, jotka vuokraavat kanootteja. Lisäksi tiedossa on monia rantautumispaikkoja, joissa pääsee grillaamaan makkaraa ja jopa saunaan.

Kanootilla voi lähteä liikkeelle omin nokin, mutta paikan päällä järjestetään myös opastettuja kanoottireissuja. Lähdit liikkeelle sitten oppaan kanssa tai ilman, ei Saimaan luonto koskaan petä vierailijaansa.

Saimaa on iso alue, joten sinne mahtuu kaikenlaista liikennettä, mutta on myös rauhoitettuja alueita, joihin ei pääse esimerkiksi moottoriveneellä. Tällaisiin paikkoihin melominen voi olla todellinen elämys.

Suomen parasta antia

Suomea ei turhaan ole sanottu tuhansien järvien maaksi. Moni ulkomailla tietää Suomesta juuri sen, että täällä on paljon järviä. Tunnettu Saimaa on Suomen suurin järvi. ja se on ansainnut paikkansa monien suomalaisten sydämissä. Lisäksi alue on Euroopan neljänneksi suurin luonnonvesialue. Ei mikään turha paikka siis. Saimaa on monelle suomalaiselle ylpeyden aihe, ja kaikki varmasti muistavat kuuluisan Saimaan norpan.

Saimaalle voi syksylläkin suunnata monenlaisen aktiviteetin perässä, eikä melonta ole niistä se huonoin vaihtoehto. Saimaalla odottaa niin puhtaat järvimaisemat kuin vaikkapa vaellusreitit. Saimaalta löytää jokaiselle matkaajalle jotakin, oli kyseessä sitten aktiiviloma tai pako kiireitä kotoisaan mökkiin.